Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιούνιος, 2024

Οι αναμνήσεις μας από την σχολική χρονιά 2023-2024. Τμήμα 5, τμήμα Ένταξη και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Εικόνα
 

ΠΑΙΔΙΚΗ HELMEPA ΕΝΟΤΗΤΑ 2η Αξιοποίηση εκμετάλλευση θαλασσών και ωκεανών από τον άνθρωπο 1η υποενότητα Θαλάσσιες μεταφορές-ναυτιλία. Τμήμα 5, τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Εικόνα
  ΠΑΙΔΙΚΗ HELMEPA ΕΝΟΤΗΤΑ 2η Αξιοποίηση εκμετάλλευση θαλασσών και ωκεανών από τον άνθρωπο 1η υποενότητα Θαλάσσιες μεταφορές-ναυτιλία Οι ναυτικοί έχουν την δική τους ορολογία για να επικοινωνούν μεταξύ τους. Μαθαίνουμε μερικές από τις δικές τους λέξεις και τι σημαίνουν κι στην συνέχεια φτιάχνουμε την δική μας μεσοστιχίδα με την λέξη άγκυρα. Κάθε γράμμα της λέξης άγκυρα αντιστοιχεί σε μία ακόμη λέξη από την ναυτική ορολογία. Έχουμε γνωρίσει αυτές τις λέξεις τις έχουμε μπροστά μας και σε φωτογραφία κι έτσι είναι πολύ εύκολο να καταφέρουμε γρήγορα να συμπληρώσουμε την μεσοστιχίδα μας και   ταυτόχρονα να πλουτίσουμε το λεξιλόγιό μας. Στη συνέχεια με την βοήθεια της ρομποτικής προσπαθούμε να στείλ o υμε την αγαπημένη μας bee bot στις λέξεις και στις έννοιες που μάθαμε.