Δημιουργία Ανθόκηπου - Σχέδιο Δράσης για την Ομαλή Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο

Στα πλαίσια του σχεδίου δράσης για την ομαλή μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό με τίτλο: "Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο" πραγματοποιήθηκε η πρώτη δια ζώσης πλέον ανοιξιάτικη δράση.

Με τη βοήθεια και στήριξη του κυρίου Απόστολου Ματζίρη, πατέρα μαθητή του 6ου τμήματος του Νηπιαγωγείου μας, Γεωπόνου και ιδιοκτήτη φυτώριου με άνθη και φυτά, δημιουργήσαμε παρέα με τους μικρούς μας φίλους, της Α τάξης του 1ου Δημοτικού σχολείου Γιαννιτσών έναν υπέροχο ανθόκηπο στην αυλή του Νηπιαγωγείου μας. Ο κύριος Ματζίρης μόλις πληροφορήθηκε για την δράση μας αυτή δέχτηκε με μεγάλη χαρά να έρθει να μας βοηθήσει και να ενημερώσει τα παιδιά για την ανάπτυξη των φυτών. 


Η Διευθύντριά μας, κυρία Κυριακή Πασχούδη, πάντα κοντά μας σε όλες μας τις δράσεις, ενημέρωσε τον Διευθυντή του 1ου Δημοτικού σχολείου Γιαννιτσών, κύριο Κυριάκο Χ/γεωργίου και σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς των δύο τμημάτων της Α τάξης, κυρία Ερμιόνη Πασχούδη και κυρία Σουλτάνα Μεταξά, οργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε την ανοιξιάτικη δράση μας: "Δημιουργία Ανθόκηπου"


Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί με τον κύριο Απόστολο να μεταφέρει τα φυτά στην αυλή και να προετοιμάζει τον χώρο και με την κατασκευή, λουλούδι καρδούλα, από τα Απίθανα Νηπιάκια για να προσφέρουν δωράκι στους μαθητές/τριες του δημοτικού.









Η αγωνία μας μεγάλη και η χαρά μας ακόμα πιο μεγάλη που θα συναντούσαμε πλέον από κοντά τα φιλαράκια μας. Η ώρα που είχαμε προγραμματίσει έφτασε, βγήκαμε στην αυλή και περιμέναμε.



Σε λίγο πρόβαλαν με τη χαρά ζωγραφισμένη στα προσωπάκια μικρών και μεγάλων. Η κυρία Κική τους καλωσόρισε και τους οδήγησε στην παρεούλα μας.

Καλωσορίσατε φιλαράκια μας!



"Γελούσαν και τα αφτιά μας" Χαιρετηθήκαμε και γίναμε όλοι μαζί μια μεγάλη και όμορφη παρέα.



Ο κύριος Απόστολος πήρε το λόγο. Μας μίλησε για τα είδη των φυτών... "όλα τα φυτά όπως τα παιδάκια είναι διαφορετικά, έτσι και τα φυτά κι αυτά είναι διαφορετικά, υπάρχουν μεγάλα μα και μικρά, ψηλά μα και χαμηλά, φυτά με άνθη, φυτά χωρίς άνθη, άνθη που μυρίζουν, άνθη που δεν μυρίζουν. Όλα όμως είναι όμορφα όπως όμορφα είναι όλα τα παιδάκια..." Τα παιδιά "κρεμόντουσαν κυριολεκτικά από τα χείλη του"







Ήρθε η ώρα για δουλειά. "και τώρα καλά μου παιδάκια επειδή είμαι κουρασμένος θέλω βοηθούς για να φυτέψουμε, να δημιουργήσουμε τον πιο όμορφο ανθόκηπο και να ομορφύνουμε το σχολείο σας. Είστε έτοιμοι; Πάμε λοιπόν μικροί μου κηπουροί"





"Μπράβο παιδάκια μου είστε οι πιο καλοί και πολύτιμοι βοηθοί" Ο ανθόκηπός μας έγινε φανταστικός!



Μόλις τελειώσαμε τα Απίθανα Νηπιάκια μας μοίρασαν τα δωράκια, λουλουδάκια καρδούλες, στους καλεσμένους μας.



Ο κύριος Απόστολος μας είχε μια υπέροχη έκπληξη. Χάρισε σε όλα τα παιδάκια από ένα λουλουδάκι για να το πάρουν στο σπίτι και να το φυτέψουν στον κήπο ή στο μπαλκόνι.



Ευχαριστούμε από καρδιάς τον κύριο Απόστολο Ματζίρη που για μια ακόμη φορά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του σχολείου μας για βοήθεια, στήριξη και προσφορά. Ήταν μεγάλη μας η χαρά που τον συναντήσαμε, τον γνωρίσαμε και μάθαμε τόσο όμορφα και χρήσιμα πράγματα. 

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του 1ου Δημοτικού σχολείου, κύριο Κυριάκο Χ/γεωργίου καθώς και τις εκπαιδευτικούς της Α τάξης κυρία Ερμιόνη Πασχούδη και κυρία Σουλτάνα Μεταξά για την άψογη συνεργασία όλη τη σχολική χρονιά στο σχέδιο εργασίας για την ομαλή μετάβαση.

Και τέλος ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην αγαπημένη μας διευθύντρια, κυρία Κυριακή Πασχούδη που στηρίζει όλες μας τις δράσεις μας.

Για να δείτε όλο το φωτογραφικό υλικό της δράσης μπορείτε να ξεφυλλίστε τα άλμπουμ.

Τμήμα 6ο


Τμήμα 4ο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας ! Καρυοθραύστης . Τμήμα 5 τμήμα Ένταξης και 4ο Ολοήμερο τμήμα ( Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Ο Πυξιδούλης, η Πυξιδούλα - "ΕΓΩ + ΕΣΥ = ΟΜΑΔΑ" (Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)

28η Οκτωβρίου - Σαν Παραμύθι ( Απίθανα Νηπιάκια - τμήματα 4ο & 6ο)